Analiza filmului artistic ”Ghost in the Shell” (2017)

Data:
miercuri, 24 martie ora 19:00, cu Denisa Stancu
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
Gratuit
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Te invităm la un nou atelier despre universul cultural japonez, o a doua parte a discuției despre fenomenul Ghost in the Shell.

După o întâlnire minunată în care am dezbătut anime-ul Ghost in the Shell din 1995, te invităm la o a doua întâlnire pe această tema, de data aceasta având ca subiect filmul artistic „Ghost in the Shell” din anul 2017 produs la Hollywood.

Dacă și tu ești pasionat de genurile Sci-Fi, cyberpunk, filosofic, psihologic, acțiune, acest atelier este pentru tine!

Temele urmărite în cadrul atelierului:

1.Omul japonez în confruntare cu omul American (două tipuri de mentalități total diferite).

2.Asemănări și diferențe culturale în desenele japoneze (anime-uri) și filmele americane ce se inspiră din desenele japoneze -Stilul cultural al realizării personajelor, împrumuturi, asemănări și deosebiri.

3. Identitate și alteritate (cogito = valoarea individualității). O dezbatere despre eu și non eu, eu și relația mea cu celălalt. Cunoașterea de sine prin intermediul celuilalt.

4. Ce este acasă? Ce sunt amintirile? (foarte important raportul suflet-carcasă/trup; aparență și esență).

5. Se mai poate discuta despre sentiment într-o astfel de societate tehnologizată? Sau despre iubire? Ajunge iubirea să nu mai existe și să fie înlocuită de altceva? Sau încă există, dar are noi forme?

6.Bătălia dintre Rațiune versus Sentimente. Cine câștigă?

7. Problema adevărului și a omului văzut drept un proiect care trebuie în permanență îmbunătățit. Revolta proiectului (creației) pentru faptul că nu și-a oferit acordul pentru a fi tratat astfel de creator.

Pentru o fluență a ideilor și o discuție cât mai armonioasă și benefică, vă rugăm să vizionați filmul „Ghost în the Shell” din anul 2017 înainte de participare.

Despre Denisa Stancu:

”Povestea mea și mai apoi întreg parcursul meu profesional încep de la: Eterna fascinație, mai apoi curiozitate și cercetare a istoriei, filosofiei, artei și esteticii, aspectelor psihologice regăsite în cinematografia mondială (occidentală și extrem orientală), relațiile internaționale și dinamica geopolitică a Orientului Extrem (îndeosebi Japonia), și nu în ultimul rând fenomenul global al Pop Art-ului atât în spațiul nipon cât și cel occidental. În prezent, sunt studentă la Doctorat la Facultatea de Filosofie, anul al-II-lea. Proiectul de teză doctorală vizează și totodată înglobează un subiect complex și extrem de interesant: Interculturalitate estetică, tema identității și alterității și analiza răspândirii la nivel global a fenomenelor sociale Otaku respectiv Hikkikomori. De asemenea, aprofundez cursuri de limbă japoneză pentru a mă apropia mai mult de mentalitatea civilizației nipone și a înțelege și asimila o colectivitate cu un trecut istoric impresionant și demn de analizat/cercetat în diverse referate științifice. Vă aștept alături de mine într-o incursiune fabuloasă, impresionantă și explozivă a tot ceea ce reprezintă termenul manga și Fenomenul Pop Japonez, American și Occidental și să (ne)descoperim. Vom afla împreună lucruri inedite, surprinzătoare și demne de explorat, sedimentat, construit și deconstruit, valorizat și valorificat și de ce nu poate criticat. Liberul arbitru este deviza mea dublată de ideea că nu există păreri corecte sau eronate atâta timp când ele sunt susținute și argumentate. Așadar vă invit să pornim într-o călătorie misterioasă, colorată și amețitoare pe teritorii noi și aparent greu de descifrat!”

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord