Brașovul la pas - principalele atractii istorice

Data:
sâmbătă, 08 august ora 11:00, cu Mădălina Haiducu
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
75 RON ( 45 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
5 locuri

Descriere

În popor se spune că toți curioșii mor repede, dar ce-i mai frumos în viață decât să vezi, descoperi, să te minunezi și să te încânți cu povești de demult în cele mai frumoase locuri ale Brașovului.

Așa că, fie că ești turist, fie că ești de-al locului, echipa Cultivate te așteaptă cu drag să ne plimbăm împreună prin oraș, să povestim, să descoperim cele mai interesante locuri din Brașov și, de ce nu, să bem o cafea delicioasă împreună.

Ce îți propunem noi?

Câteva ore de plimbare lejeră în care vom vedea câteva din cele mai importante, interesate și minunate locuri dintre zidurile Brașovului și nu numai. Planul nostru sună cam așa:

Întâlnirea va avea loc în fața imobilului Modarom la ora 11:00 de unde vom porni către prima oprire:

  • Muzeul de Artă - găzduiește opere valoroase ale celor mai importanți artiști români (Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, cărora li se alătură pictori brașoveni de mare valoare). Muzeul este extrem de cochet și elegant, iar atmosfera este una calmă, extrem de binevoitoare și relaxantă.

După ce vom fi admirat tablourile splendide găzduite de Muzeul de Artă, vom porni la pas către următoarele opriri:

  • Piața Sfatului -  Ne tragem puțin sufletul și ne oprim să povestim puțin despre ce a însemnat Piața Sfatului din evul mediu până în perioada comunistă, vom face poze frumoase cu semnul BRAȘOV și, de ce nu, ne vom delecta cu o înghețată, un sandviș sau o cafea to go.
  • Biserica Neagră - Unul dintre cele mai frumoase simboluri ale Brașovului va fi și el bifat pe lista noastră. Vom vizita împreună biserica, vom povesti despre trecutul ei, despre numele său inedit și parcursul ei religios.
  • Poarta Ecaterina & Poarta Șchei - Cele două minunate edificii ale Brașovului sunt și ele pe lista noastră. Le admiră, le pozăm și povestim despre rolul lor în istoria Brașovului.

De-aici înainte ne vom bucura de o atmosferă mai specială, unică în felul său, deoarece ajungem în partea românească a Brașovului. Astfel, următoarele obiective vor fi:

  • Piața Unirii - Punctul central al părții românești a Brașovului, unde vom admira culmile Tâmpei și a căsuțelor pitorești din Șcheii Brașovului, dar și monumentele plasate în inima acestei piețe.
  • Prima Școală Românească - După cum îi spune și numele, acest obiectiv este prima școală cu predare în limba română din Brașov în incinta căreia vom putea vizita sala de clasă a lui Anton Pann, vom vedea expus tiparul Diaconului Coresi și multe alte minunății ale istoriei locale.
  • Biserica Sf. Nicolae - Supraveghează și protejează cu blândețe Muzeul Prima Școală Românească din Brașov, o biserică minunată, cu o curte plină de flori și pace, ce oferă acea senzație de bine și frumos, un moment în care timpul încă mai are răbdare cu oamenii.

Ne apropiem de finalul turului nostru, nu înainte de a vizita a treia cea mai îngustă stradă din lume și anume celebra Stradă a Sforii. Povestim, cu siguranță, câte ceva și despre ea și, desigur, facem poze de neuitat.

Turul ajunge la final în Piața Sfatului unde, deși poate puțin obosiți, dar mulțumiți de bucuria unei zile pline de frumos, de informații noi și valoroase, vom face o poză (sau mai multe) de grup veselă. 

Dacă te-am făcut curios/curioasă, te așteptăm cu drag la acest tur al frumoasei cetăți a Brașovului, tur care își propune să bifeze câteva dintre cele mai cunoscute și frumoase obiective din oraș. 

Echipa Cultivate respectă regulile impuse de starea de alertă în contextul noului coronavirus, de aceea, toți participanții au obligația să poarte mască de protecție la intrarea în fiecare obiectiv turistic și să aibă la îndemână gel dezinfectant.

Prețul turului include:

  • biletul de intrare la toate obiectivele turistice;
  • ghidaj;
  • fotografii profesioniste (individuale/de grup) pe parcursu turului;

Vă așteptăm cu drag! 

 

 

 

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord