Cultura Pop Japoneză: Analiza animeului Ghost in the shell (1995)

Data:
joi, 18 februarie ora 19:00, cu Denisa Stancu
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Croim planuri noi pentru un nou an plin de prosperitate, de idei noi, de discuții interesante și de oameni frumoși alături de care ne putem dezvolta sau ne putem cultiva pasiune.

Astfel, luna februarie a lui 2021 vine cu câteva surprize pentru iubitorii culturii japoneze, mai specific pentru pasionații de anime-uri.

Echipa Cultivate.ro te invită la un workshop ce va aduce în prim plan identitatea transculturală în cultura pop japoneză. Mai specific, vom analiza împreună anime-ul ”Ghost in the shell” din anul 1995 împreună cu Denisa Stancu, absolventă a Facultății de Istorie, Universitatea București și, în prezent, doctorand și asistent universitar în cadrul Facultății de Filosofie, Universitatea București.

Ce vom învăța și încotro ne va duce discuția din cadrul atelierului:

1. Ce diferențiază Japonia de lumea și mentalitatea occidentală?
2. Societatea cibernetică și dezumanizarea individului-mă interesează să discutăm despre modul uman de a trăi/locui în lumea patronată de tehnologie și imaginea acestei lumi, spre ce ne îndreptăm?
3. Timp și creație în arta pop japoneză (conceptul de nahe=apropiere culturală/împrumut cultural, interculturalitate estetică).
4. Identitate (poate cea mai prezentă și importantă temă tratată în acest anime)-eu (sinele meu propriu și personal). Cine sunt eu? Eul =identitatea mea, ce mă construiește pe mine ca ființă și îmi oferă legitimitate: istorică, persona (persoană)/personală, socială, economică, politică și culturală.
5. Ghost (ca suflet) și shell (carcasa ce îmbracă sufletul)

Sperăm că v-am făcut curioși și dornici de a descoperi această latură extrem de interesantă și de captivantă din cultura japoneză. 

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord