Dante Alighieri și paradisul pierdut al Prerafaeliților

Data:
joi, 22 aprilie ora 19:00, cu Claudia Coldaș
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
15 locuri

Descriere

Echipa Cultivate.ro te invită la un workshop ce va aduce în prim plan o relație mistică dintre pictorul englez Dante Gabriel Rossetti și omul care l-a inspira de-a lungul vieții sale, Dante Alighieri. Rossetti a tradus „Viață Nouă”, o lucrare mai puțin cunoscută scrisă de Dante Alighieri unde descoperim povestea de dragoste dintre autor și Beatrice, care va deveni o sursă de inspirație importantă pentru pictorul englez, alături de „Divina Comedie”.

Vom face împreună un tur virtual pentru a descoperi motivele care l-au făcut pe Rossetti să se identifice atât de mult cu Dante Alighieri împreună cu Claudia Coldaș, absolventă a Liceului de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila și a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Ce vom discuta:

  1. Frăția prerafaelită: istorie și inovație
  2. Momentele importante din viața lui Dante Gabriel Rossetti
  3. Galeria de tablouri semnate de Dante Gabriel Rossetti

Vom învăța împreună să analizăm un tablou dincolo de liniile și culorile sale având mereu în minte fraza lui Dante Gabriel Rossetti care îl definește cel mai bine: „Dacă cineva are poezia în sânge, ar trebui să picteze, deoarece totul a fost spus și cântat, dar abia a început să fie pictat”

Despre Claudia Coldaș:

„Pasiunea pentru artă a început din copilărie și s-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală din cadrul Liceului de Artă din Brăila. Sunt absolventă a Masterului de Studii Medievale din cadrul Universității din București. În prezent mă ocup de cercetare pentru a finaliza lucrarea pe care am început-o încă din timpul facultății. Mai precis, urmăresc relația din Domnia și Biserică în Țara Românească medievală analizând atât documentele de cancelarie cât și tablourile votive care s-au păstrat.Pentru mine fiecare tablou e o sursă de inspirație, o parte din istorie care ne amintește că nevoia omului de a crea din cele mai vechi timpuri pentru a transmite anumite idei pe care nu le putea exprima într-un alt mod.”

Vă așteptăm pentru a călători împreună într-o lume mistică! 

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord