„Divinul Michelangelo” – viața și moartea formelor umane

Data:
miercuri, 26 mai ora 19:00, cu Claudia Coldaș
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Echipa Cultivate.ro, alături de prietenii de la Cercul de Studii Medievale din cadrul Universității București, te invită la un workshop ce va aduce în prim plan pe Michelangelo Buonarroti, o personalitate dominantă în istoria artei.

Când Papa i-a cerut lui Michelangelo să decoreze imensul tavan al Capelei Sixtine, aceasta era deja pictată cu albastru și cu stele aurii. Inițial Papa Iulian al II-lea a vrut să înlocuiască fundalul cu ceva relativ simplu – cei 12 apostoli în spațiile dintre arcele care susțineau bolta și aceasta să fie acoperite cu ornamente conform obiceiurilor. Totuși, Michelangelo a avut o altă viziune care ne demonstrează talentul său artistic, modul său de a exprima într-o manieră sublimă dorința de depășire a limitei materiale către o dimensiune spirituală.

Vom face împreună un tur virtual pentru a descoperi viața lui Michelangelo, operele sale dar și impactul lor asupra lumii de-a lungul secolelor împreună cu Claudia Coldaș, absolventă a Liceului de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila și a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Ce vom discuta:

  1. Viața lui Michelangelo Buonarroti 
  2. Operele și tehnicile sale inovatoare.
  3. Artiști inspirați de Michelangelo Buonarroti de-a lungul secolelor.
  4. Reprezentările lui Michelangelo Buonarroti în pop-culture: beletristică, filme, seriale.

Vom învăța împreună să analizăm un tablou dincolo de liniile și culorile sale având mereu în minte faptul că în artă totul poate căpăta o dublă semnificație.

Despre Claudia Coldaș:

„Pasiunea pentru artă a început din copilărie și s-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală din cadrul Liceului de Artă din Brăila. Sunt absolventă a Masterului de Studii Medievale din cadrul Universității din București. În prezent mă ocup de cercetare pentru a finaliza lucrarea pe care am început-o încă din timpul facultății. Mai precis, urmăresc relația din Domnia și Biserică în Țara Românească medievală analizând atât documentele de cancelarie cât și tablourile votive care s-au păstrat. Pentru mine fiecare tablou e o sursă de inspirație, o parte din istorie care ne amintește că nevoia omului de a crea din cele mai vechi timpuri pentru a transmite anumite idei pe care nu le putea exprima într-un alt mod.”

Vă așteptăm pentru a călători împreună în lumea Renașterii! 

Pentru a te înscrie apasă pe butonul de mai jos.

„Divinul Michelangelo” – viața și moartea formelor umane

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord