Fullmetal Alchemist: Brotherhood și joaca de-a Dumnezeu

Data:
miercuri, 26 mai ora 19:00, cu Claudia Coldaș
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Echipa Cultivate.ro te invită la un workshop ce va aduce în prim plan secvențe esențiale din „Fullmetal Alchemist Brotherhood”, un anime care urmărește cu fidelitate seria manga „Fullmetal Alchemist” creată de Hiromu Arakawa ce conține 27 de volume.

Edward și Alphonse Elric sunt doi frați crescuți de mama lor, Trisha, într-un mic sat numit Resembool din Amestris, după plecarea inexplicabilă a tatălui lor, Hohenheim. Încă de mici, mama lor remarcă că cei doi au o înclinație spre studierea alchimiei, asemenea tatălui lor, astfel că i-a încurajat fiecare experiment, considerând că este ceva natural pentru ei. 

Din păcate pentru frații Elric, mama lor este răpusă de o epidemie la scurt timp și refuzând să accepte pierderea mamei lor, decid să încalce legile alchimiei ce permiteau aproape orice mai puțin transmutarea umană.

Cunoscând aceast tabu, frații și-au riscat însă viața pentru a-și aduce înapoi mama. Rezultatul a fost însă....(re)vedeți animelul Fullmetal Alchemist Brotherhood și hai să discutăm împreună cele mai importante aspecte ale acestei creații japoneze.

Vom discuta despre complexitatea acestui anime împreună cu Claudia Coldaș, absolventă a Liceului de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila și a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Ce vom discuta:

  1. Familia – între traumă colectivă și experiență personală;
  2. Religie vs. Știința – un conflict permanent;
  3. Alchimie și Filosofie;
  4. Războiul – Omul Nemuritor și Exterminarea;

Despre Claudia Coldaș:

„Pasiunea pentru artă a început din copilărie și s-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală din cadrul Liceului de Artă din Brăila. Sunt absolventă a Masterului de Studii Medievale din cadrul Universității din București. În prezent mă ocup de cercetare pentru a finaliza lucrarea pe care am început-o încă din timpul facultății. Mai precis, urmăresc relația din Domnia și Biserică în Țara Românească medievală analizând atât documentele de cancelarie cât și tablourile votive care s-au păstrat.Pentru mine fiecare tablou e o sursă de inspirație, o parte din istorie care ne amintește că nevoia omului de a crea din cele mai vechi timpuri pentru a transmite anumite idei pe care nu le putea exprima într-un alt mod.”

Vă așteptăm pentru a călători împreună în lumea lui Hiromu Arakawa! 

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord