Leonardo Da Vinci – de la Renaștere la pop-culture

Data:
miercuri, 12 mai ora 19:30, cu Claudia Coldaș
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Echipa Cultivate.ro te invită la un workshop ce va aduce în prim plan una dintre cele mai strălucite și complexe personalități ale Renașterii – Leonardo Da Vinci. „Pentru Leonardo, un studiu reprezintă o literă, un cuvânt, o propoziție, o perioadă. Artistul nu își exprimă gândurile prin cuvinte, ci le schițează cu o peniță de argint, un creion, o bucată de cărbune sau o peniță simplă”, scria Adolfo Venturi.

Vom face împreună un tur virtual pentru a descoperi viața lui Da Vinci, operele sale dar și impactul lor asupra lumii de-a lungul secolelor împreună cu Claudia Coldaș, absolventă a Liceului de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila și a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Ce vom discuta:

  1. Viața lui Leonardo Da Vinci;
  2. Opere, tehnici și invențiile sale care au făcut istorie;
  3. Artiști inspirați de Leonardo Da Vinci de-a lungul secolelor;
  4. Reprezentările lui Leonardo Da Vinci în pop-culture: beletristică, filme, seriale;
  5. Da Vinci, un om al viitorului? – Prezența lui în seria „Star Trek”;

Vom învăța împreună să analizăm un tablou dincolo de liniile și culorile sale având mereu în minte faptul că în artă totul poate căpăta o dublă semnificație.

Despre Claudia Coldaș:

„Pasiunea pentru artă a început din copilărie și s-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală din cadrul Liceului de Artă din Brăila. Sunt absolventă a Masterului de Studii Medievale din cadrul Universității din București. În prezent mă ocup de cercetare pentru a finaliza lucrarea pe care am început-o încă din timpul facultății. Mai precis, urmăresc relația din Domnia și Biserică în Țara Românească medievală analizând atât documentele de cancelarie cât și tablourile votive care s-au păstrat.Pentru mine fiecare tablou e o sursă de inspirație, o parte din istorie care ne amintește că nevoia omului de a crea din cele mai vechi timpuri pentru a transmite anumite idei pe care nu le putea exprima într-un alt mod.”

Vă așteptăm pentru a călători împreună în lumea Renașterii! 

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord