Salvador Dalí - Un geniu al suprarealismului

Data:
joi, 04 februarie ora 19:00, cu Claudia Coldaș
Număr ateliere:
1 atelier
Cost:
50 RON ( 35 RON pentru studenţi, elevi, pensionari)
Număr de locuri:
15 locuri

Descriere

Echipa Cultivate.ro te invită la un workshop ce va aduce în prim plan un geniu al suprarealismului – Salvador Dalí, pictorul spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentant de seamă al curentului în artă. Vom face împreună un tur virtual pentru a descoperi lumea lui Dalí împreună cu Claudia Coldaș, absolventă a Liceului de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila și a Facultății de Istorie, Universitatea București.

Ce vom discuta:

  1. Suprarealismul: scurt istoric și trăsături principale
  2. Momentele importante din viața lui Salvador Dalí
  3. Galeria de tablouri semnate de Salvador Dalí

Vom învăța împreună să analizăm un tablou suprarealist dincolo de liniile și culorile sale având mereu în minte definița curentului făcută de André Breton: „Suprarealismul este credința în realitatea superioară a unor forme de asociere până atunci disprețuite, în omnipotența visului, în jocul dezinteresat al gândirii.”

___________________________

Despre Claudia Coldaș:

„Pasiunea pentru artă a început din copilărie și s-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală din cadrul Liceului de Artă din Brăila. Sunt absolventă a Masterului de Studii Medievale din cadrul Universității din București. În prezent mă ocup de cercetare pentru a finaliza lucrarea pe care am început-o încă din timpul facultății. Mai precis, urmăresc relația din Domnia și Biserică în Țara Românească medievală analizând atât documentele de cancelarie cât și tablourile votive care s-au păstrat. 

Am vizitat Spania de multe ori, petrecând cea mai mare parte a timpului în muzeele importante admirând fiecare urmă de pensulă lasătă de artist. Pentru mine fiecare tablou e o sursă de inspirație, o parte din istorie care ne amintește că nevoia omului de a crea din cele mai vechi timpuri pentru a transmite anumite idei pe care nu le putea exprima într-un alt mod.”

Vă așteptăm pentru a călători împreună în lumea suprarealismului spaniol.

Sursă foto: „Metamorfoza lui Narcis” (1937)

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord