Blog

Legenda păianjenului de Crăciun

marți, 22 decembrie ora 13:04

Legende, mituri, bucurii ce învăluie sărbătoarea Crăciunului în magia care ne umple sufletul de bucurie.

Teodora Velea - Primul doctor în șah din România

marți, 8 decembrie ora 20:53

Ne-am bucurat să stăm de vorbă cu Teodora Velea - șahistă, profesoară de șah și primul doctor în șah din România. Enjoy! :) 

Razboi și destin: Legenda Valkiriilor

vineri, 20 noiembrie ora 16:38

Mitologia nordică a fascinat și continuă să fascineze prin universul ei minunat, complex și plin de simbolistcă. Haideți să descoperim împreună câte ceva despre originea valkiriilor. 

A Korean Odyssey - Tripitaka Coreeană

vineri, 20 noiembrie ora 14:32

Un nou articol despre minunatul univers coreean care ne prezintă informații foarte interesante despre tripitaka coreeană, despre evoluția civilizației și educației din Peninsula Coreea.

MASCULIN – despre depresie și alți demoni

joi, 12 noiembrie ora 09:26

În societatea românească depresia este – încă – un subiect tabu, deși, crăpăturile din gheața care ne arată câ, încet, încet, ies la suprafață oameni care au curajul să își spună povestea.

A Korean Odyssey - Te rog, ai grijă de mama!

sâmbătă, 10 octombrie ora 14:03

A doua incursiune în fascinanta lume coreeană ne aduce în prim plan o recenzie a unei cărți superbe, extrem de sensibilă din care, cu mic, cu mare, putem trage multe învățăminte. 

A Korean Odyssey - Hangul 한글

miercuri, 7 octombrie ora 14:29

Ziua Internațională a Alfabetului Corean dă startul seriei de articole despre cultura și civilizația coreană. Te invităm să te alături în această călătorie și să descoperi, cu mintea și sufletul, un colț unic al acestei lumi.

Un veac de singurătate - #ClubDeCarte

sâmbătă, 25 iulie ora 10:33

Ne-am întâlnit la data și la ora stablilită (cu o mică întârziere și probleme tehnice) să discutăm despre povestea extraordinară a unui veac de singurătate...și a fost magic!

Marele Gatsby - #ClubDeCarte

joi, 18 iunie ora 21:04

A cincea întâlnire a clubului de carte ne-a găsit într-o formulă mai restrânsă, dar frumoasă și plină de energie pozitivă și idei faine. Great Gatsby was great indeed!

Roaring Twenties

miercuri, 17 iunie ora 11:41

In Statele Unite ale Americii, anii '20 au fost o decadă tumultoasă pusă sub semnul pierderilor cauzate de Primul Război Mondial, a prohibiției și a Marii Crize economice.

Țara zăpezilor - #LecturaDeVineri

vineri, 29 mai ora 01:29

Recomandarea de astăzi ne poartă către poveștile Țării Soarelui Răsare. Țara zăpezilor a autorului japonez Yasunari Kawabata ilustrează natura umană în toată complexitatea sa, scufundată în misterele orientului îndepărtat.

In Flanders Field - #poezie

joi, 28 mai ora 17:27

Câteodată, o poezie poate exprima o multitudine de sentimente în câteva cuvinte. Să pornim împreună în această călorie în rime și figuri de stil.

Plânsul lui Nietzsche - #LecturaDeVineri

vineri, 22 mai ora 11:30

O nouă vineri, o nouă propunere de lectură pentru zile frumoase și însorite de mai.

Flori de poveste - legenda irisului

joi, 21 mai ora 17:43

Irisul sau, în tradiția românească, stânjenelul, este o floare extrem de delicată, expresivă și specială, specifică lunilor aprilie - mai. O floare ce ne bucură primăverile. Să descoperim împreună povestea ei.

Ce este Uniunea Europeană?

sâmbătă, 9 mai ora 10:30

Ziua de 9 mai este recunoscută internațional drept Ziua Uniunii Europene. De aceea, ne dorim să oferim câteva informații despre ce înseamnă această structură economică și politică - de la formare până în prezent.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord