Blog

Un veac de singurătate - #ClubDeCarte

sâmbătă, 25 iulie ora 10:33

Ne-am întâlnit la data și la ora stablilită (cu o mică întârziere și probleme tehnice) să discutăm despre povestea extraordinară a unui veac de singurătate...și a fost magic!

Marele Gatsby - #ClubDeCarte

joi, 18 iunie ora 21:04

A cincea întâlnire a clubului de carte ne-a găsit într-o formulă mai restrânsă, dar frumoasă și plină de energie pozitivă și idei faine. Great Gatsby was great indeed!

Roaring Twenties

miercuri, 17 iunie ora 11:41

In Statele Unite ale Americii, anii '20 au fost o decadă tumultoasă pusă sub semnul pierderilor cauzate de Primul Război Mondial, a prohibiției și a Marii Crize economice.

Țara zăpezilor - #LecturaDeVineri

vineri, 29 mai ora 01:29

Recomandarea de astăzi ne poartă către poveștile Țării Soarelui Răsare. Țara zăpezilor a autorului japonez Yasunari Kawabata ilustrează natura umană în toată complexitatea sa, scufundată în misterele orientului îndepărtat.

In Flanders Field - #poezie

joi, 28 mai ora 17:27

Câteodată, o poezie poate exprima o multitudine de sentimente în câteva cuvinte. Să pornim împreună în această călorie în rime și figuri de stil.

Plânsul lui Nietzsche - #LecturaDeVineri

vineri, 22 mai ora 11:30

O nouă vineri, o nouă propunere de lectură pentru zile frumoase și însorite de mai.

Flori de poveste - legenda irisului

joi, 21 mai ora 17:43

Irisul sau, în tradiția românească, stânjenelul, este o floare extrem de delicată, expresivă și specială, specifică lunilor aprilie - mai. O floare ce ne bucură primăverile. Să descoperim împreună povestea ei.

Ce este Uniunea Europeană?

sâmbătă, 9 mai ora 10:30

Ziua de 9 mai este recunoscută internațional drept Ziua Uniunii Europene. De aceea, ne dorim să oferim câteva informații despre ce înseamnă această structură economică și politică - de la formare până în prezent.

Splendida cetate a celor o mie de sori - #ClubDeCarte

vineri, 8 mai ora 18:49

La a doua întâlnire a clubului de carte Cultivate am discutat despre o minunație de lectură, bună de pus pe rană și de dat mai departe. Organizăm cât de curând o altă ediție. Hai și tu! 

Invazia sovietică a Afganistanului

luni, 4 mai ora 11:44

Invazia sovietică a Afganistanului a reprezentat, la finalul anilor 1970, o expresie a Războiului Rece. Această acțiune a fost menită să alinieze Afganistanul la politica Moscovei. Să descoperim împreună acest episod din istoria contemporană.

Fata cu cercel de perlă - #LecturaDeVineri

vineri, 1 mai ora 14:07

Când literatura povestește despre nașterea unei frumoase opere de artă, totul este poezie. #LecturaDeVineri este despre Fata cu cercel de perlă, despre sparegerea barierelor într-o lume a regulilor aspre.

Testament of Youth - #LecturaDeVineri

vineri, 24 aprilie ora 10:00

Cea mai sănătoasă metodă pentru un om de a studia, înțelege și aprofunda istoria este aceea de a fi un simplu spectator. Să descoprim împreună povestea din spatele cărții Testament of Youth.

Flori de poveste – legenda anemonei

luni, 20 aprilie ora 20:48

Anemonele, acele flori frumoase și delicate cu care ne începem primăvara, au creat în jurul lor adevărate legende și povești nemuritoare. Să le descoperim împreună și să ne bucurăm de unicitatea naturii.

Albastru pur - #ClubDeCarte

miercuri, 15 aprilie ora 23:09

Prima ediție a clubului de carte online Cultivate s-a soldat cu aproape două ore de discuții, dezbateri și povești. Citește cronica evenimentului nostru și înscrie-te și tu la următoarea ediție.

Reforma protestantă – origini și parcurs istoric

marți, 14 aprilie ora 17:11

Probabil că mulți ne întrebăm ce este Reforma și ce a însemnat ea pentru istoria religiilor. Haideți să descoperim împreună noile idei propagate în urma Reformei și a inițiatorilor acesteia în lumea Europei Occidentale.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord