Blog

Dante și Beatrice – iubirea dusă la rangul de artă

miercuri, 14 aprilie ora 13:49

Dante Gabriel Rossetti a fost unui dintre cei mai mari pictori-poeți ai Marii Britanii. Dacă prima obsesie a vieții lui Rossetti au reprezentat-o femeile, a doua a fost Dante Alighieri.

„Kim JiYoung, Născută în 1982” - o carte care a creat tensiune în Coreea de Sud

duminică, 21 februarie ora 10:06

Pentru că a trecut ceva timp de la ultima recomandare de carte din universul coreean, venim către voi cu o recenzie de carte a unei lecturi care a marcat literatura coreeană.

Legenda păianjenului de Crăciun

marți, 22 decembrie ora 13:04

Legende, mituri, bucurii ce învăluie sărbătoarea Crăciunului în magia care ne umple sufletul de bucurie.

Teodora Velea - Primul doctor în șah din România

marți, 8 decembrie ora 20:53

Ne-am bucurat să stăm de vorbă cu Teodora Velea - șahistă, profesoară de șah și primul doctor în șah din România. Enjoy! :) 

Razboi și destin: Legenda Valkiriilor

vineri, 20 noiembrie ora 16:38

Mitologia nordică a fascinat și continuă să fascineze prin universul ei minunat, complex și plin de simbolistcă. Haideți să descoperim împreună câte ceva despre originea valkiriilor. 

A Korean Odyssey - Tripitaka Coreeană

vineri, 20 noiembrie ora 14:32

Un nou articol despre minunatul univers coreean care ne prezintă informații foarte interesante despre tripitaka coreeană, despre evoluția civilizației și educației din Peninsula Coreea.

MASCULIN – despre depresie și alți demoni

joi, 12 noiembrie ora 09:26

În societatea românească depresia este – încă – un subiect tabu, deși, crăpăturile din gheața care ne arată câ, încet, încet, ies la suprafață oameni care au curajul să își spună povestea.

A Korean Odyssey - Te rog, ai grijă de mama!

sâmbătă, 10 octombrie ora 14:03

A doua incursiune în fascinanta lume coreeană ne aduce în prim plan o recenzie a unei cărți superbe, extrem de sensibilă din care, cu mic, cu mare, putem trage multe învățăminte. 

A Korean Odyssey - Hangul 한글

miercuri, 7 octombrie ora 14:29

Ziua Internațională a Alfabetului Corean dă startul seriei de articole despre cultura și civilizația coreană. Te invităm să te alături în această călătorie și să descoperi, cu mintea și sufletul, un colț unic al acestei lumi.

Un veac de singurătate - #ClubDeCarte

sâmbătă, 25 iulie ora 10:33

Ne-am întâlnit la data și la ora stablilită (cu o mică întârziere și probleme tehnice) să discutăm despre povestea extraordinară a unui veac de singurătate...și a fost magic!

Marele Gatsby - #ClubDeCarte

joi, 18 iunie ora 21:04

A cincea întâlnire a clubului de carte ne-a găsit într-o formulă mai restrânsă, dar frumoasă și plină de energie pozitivă și idei faine. Great Gatsby was great indeed!

Roaring Twenties

miercuri, 17 iunie ora 11:41

In Statele Unite ale Americii, anii '20 au fost o decadă tumultoasă pusă sub semnul pierderilor cauzate de Primul Război Mondial, a prohibiției și a Marii Crize economice.

Țara zăpezilor - #LecturaDeVineri

vineri, 29 mai ora 01:29

Recomandarea de astăzi ne poartă către poveștile Țării Soarelui Răsare. Țara zăpezilor a autorului japonez Yasunari Kawabata ilustrează natura umană în toată complexitatea sa, scufundată în misterele orientului îndepărtat.

In Flanders Field - #poezie

joi, 28 mai ora 17:27

Câteodată, o poezie poate exprima o multitudine de sentimente în câteva cuvinte. Să pornim împreună în această călorie în rime și figuri de stil.

Plânsul lui Nietzsche - #LecturaDeVineri

vineri, 22 mai ora 11:30

O nouă vineri, o nouă propunere de lectură pentru zile frumoase și însorite de mai.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord