Albastru pur - #ClubDeCarte

miercuri, 15 aprilie ora 23:09

La mijloc de săptămână, în (aproape) ajun de Paști și în plină pandemie de coronavirus, ne-am adunat, o mână de oameni pasionați de lectură să ne petrecem timp împreună și să discutăm despre literatură. Despre frumos, despre magia ficțiunii, a cuvintelor.

Am început discuția cu mici prezentări, cu o ceașcă de cafea și un pahar de vin. Tehnologia ne ajută să fim alături, să discutăm vrute și nevrute chiar dacă nu suntem fizic împreună. De la Londra, la București și Suceava eram împreună.

Istoria reformei protestante despre care v-am povestit mai multe aici a fost punctul de start al conversației, am stabilit contextul istoric în care se desfășura o parte a lecturii și legăturile dintre personaje. Discuția a evoluat relaxat, natural, perspectivele tuturor participanților fiind fațete ale aceluiași cub. Deși diferite, se învârteau în jurul aceșeiași idei, acelorași sentimente.

Ne-a plăcut la club, ne-a plăcut să fim alături de oameni faini, pasionați și deschiși către a învăța lucruri noi și de a-și exprima părerile cu blândețe și multă voie bună. Și pentru că ne-a plăcut atât de mult, cu siguranță vom mai organiza și alte ediții ale clubului de carte cât mai curând posibil.

Urmărește pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Blogul Cultivate și fii la curent cu toate noutățile. Îți pregătim surprize foarte frumoase!

Sumarul clubului de carte online #1 – Albastru Pur – Tracy Chevalier

Cartea a primit note variate, de la 4,5 la 7, 8 și 9, dar per total am hotărât că este o carte interesantă, ce merită citită și îndrăgită.

Propunerile literare pentru următoare întâlnire vor fi supuse la vot pe pagina noastră de Facebook cât de curând. Iată care sunt acestea:

  1. Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupéry
  2. Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini
  3. Împăratul muștelor - William Golding
  4. Jurnalul Annei Frank – Anne Frank
  5. Tabloul flamand – Arturo Perez-Reverte
  6. Alchimistul - Paulo Coelho

Ce parere ai? Îți face ceva cu ochiul? Te așteptăm și pe tine la următoarea ediție a clubului de carte. Pe curând! 

 

 

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord