Fata cu cercel de perlă - #LecturaDeVineri

vineri, 1 mai ora 14:07

La început de mai, o poveste cu multă istorie, savoare și frumos ne iese în întâmpinare. Romanul Fata cu cercel de perlă al autoarei americano-britanice Tracy Chevalier, ne surprinde, ne ține cu sufletul la gură și ne așterne în fața ochilor o poveste misterioasă, o poveste de dragoste dintre un celebru pictor al secolului al XVII-lea și o simplă servitoare.

În Olanda jumătății de secol XVII, famiosul pictor Jan Vermeer van Delft pictează una dintre capodoperele sale, Fata cu turban sau Fata cu cercel de perlă. Povestea acestei minunate opere de artă este adusă la viață de Tracy Chevalier cu ajutorul ficțiunii. Astfel, asistăm cu ochii imaginației la o poveste de dragoste colorată în cele mai frumoase nuanțe ale fanteziei și secretului. Suntem martorii unor bariere sparte, a unor reguli încălcate, a unor oameni ce au îndrăznit să fie diferiți, care și-au găsit drumul cu ajutorul unor decizii mai puțin obișnuite. 

Echipa Cultivate recomandă acest roman, o lectură frumoasă și relaxantă de weekend, care vă va face să vă îndrăgostiți de lectura istorică a autoarei Tracy Chevalier. Romanul a fost ecranizat în anul 2003 avându-i pe Colin Firth și pe Scarlett Johansson în rolurile principale. 

Fata cu cercel de perlă poate fi admirată, în prezent, la muzeul Mauritshuis din Haga. Această pictură este cunoscută de către publicul larg și ca Mona Lisa Nordului sau Mona Lisa olandeză.

Lectură plăcută tuturor! Pe data viitoare! 

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord