Plânsul lui Nietzsche - #LecturaDeVineri

vineri, 22 mai ora 11:30

Recomandarea de vineri se îndreaptă către o carte foarte populară, o lectură captivantă, care transmite o poveste emoționantă, scrisă într-un mod unic.

Protagoniștii romanului lui Irvin D. Yalom sunt Friedrich Nietzsche, filosoful care a marcat perioada modernă a Europei, Sigmun Freud, un medic tânăr, Joseph Breuer, mentorul lui Freud și unul dintre întemeietorii psihoterapiei și Lou Andreas-Salome, muza capricioasă a lui Nietzsche.

Povestea personajelor dă naștere unui roman îndrăzneț, ce are la bază adevărul istoric și ficțiunea în atmosfera Vienei la finalul secolului al XIX-lea.

Despre autor

Irvin D. Yalom s-a nascut in 1931, în Washington, într-o familie de emigranți ruși. La presiunile familiei sale, Yalom alege o carieră de medic, deși este fascinat din copilărie de literatură și natura umană. Singura concesie pe care o face vocației sale umaniste este specializatea sa în psihiatriei. Yalom devine un psihoterapeut eminent, publicând numeroase lucrări de specialitate. Debutează în 1990 ca prozator, cu romanul Plânsul lui Nietzsche, aducând un suflu nou și ajungând să entuziasmeze atât publicul, cât și criticii literari.

Această carte a fost ecranizată în anul 2007 în regia lui Pinchas Perry, cu Armand Assante și Ben Cross în rolurile principale.

 

 

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord