Roaring Twenties

miercuri, 17 iunie ora 11:41

Roaring Twenties este un concept ce face referire la decada anilor 1920 în societatea și cultura vestică. Această perioadă se caracterizează prin excelență printr-o prosperitate economică ieșită din comun și este întâlnită cu predilecție în Statele Unite ale Americii, dar și în Europa. Orașele ce făceau paradă în aceste timpuri sunt Chicago, Los Angeles, New York, Berlin, Paris, Londra, dar și Sydney.

Francezii au caracterizat această decadă drept anii nebuni, deoarece fervoarea și dinamismul momentului cuprinsese în special zonele artistice, sociale și culturale. 

De asemenea, această perioadă este considerată a fi era jazz-ului, deoarece este momentul în care acest gen muzical înflorește cu adevărat. Art Deco-ul francez atinge culmile gloriei, iar în societatea americană și britanică tunsoarea bob, fustele scurte și disprețul femeilor pentru tot ce fusese convențional și general acceptat înainte de această perioadă erau en vogue.

Această perioadă, ce vine imediat după încheierea Primului Război Mondial, aduce cu sine o dezvoltare la scară largă a industriei automobilelor, telefoanelor, cinematografiei, radioului și a altor aparate electrice ce au fost adoptate și care au ușurat viețile a milioane de vestici.

Mai mult, oamenii acestei perioade au sesizat creșterea economică foarte rapidă și, astfel, au adoptat un stil de viață complet nou, fiind consumatorii unei culturi foarte diferită.

 

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord