Splendida cetate a celor o mie de sori - #ClubDeCarte

vineri, 8 mai ora 18:49

A doua ediție a clubului de carte Cultivate ne-a prins tot în pandemie, fiecare în confortul propriei locuințe, departe unii de ceilalți, însă împreună. Dragul de lectură și de povești ne-a adus și de această dată împreună.

Ne-am dat întâlnire pe ZOOM cu multă voie bună și chef de vorbă! Gheața a fost spartă cu câteva povești despre istoria Afganistanului înainte de izbucnirea războiului afgan și de ocupația sovietică din 1979. Un Afghanistan liber, al unui popor care parcă îndrăznea să viseze.

Povestea vieții acestui popor este simbolizată în cartea Splendida cetate a celor o mie de sori a autorului afgan Khaled Hosseini de destinul celor două personaje principale: Mariam și Laila. Din generații diferite, dar cu vise, speranțe și dorințe extrem de asemănătoare, aceste două personaje feminine se luptă cu propriul destin, cu rachetele sovietice și, ulterior, talibane, pentru tot ceea ce contează în această viață: pentru iubire.

Fiecare participant a subliniat citatul său preferat din carte și ceea ce îl impresionase mai mult. Fie că a fost vorba de relația fiică-tată-familie, educația femeilor din Afganistan, bătăile crunte încasate de femei din partea soților, miracolul nașterii sau contextul istoric, toți participanții au avut extrem de multe de zis, iar discuția s-a desfășurat frumos, natural. Exact ca între prieteni. Iar Mariam și Laila au fost alături de noi pe tot parcursul întâlnirii. Iar acest lucru a dat un farmec aparte.

În urma evaluării lecturii, fiecare participant la club a oferit o notă acestei cărți, media finală fiind 9.6. Super notă! Un punctaj care îi face cinste acestei lecturi sensibile, ce subliniază povești și drame atât de actuale societății din Orientul Mijlociu.

Propunerile pentru viitoarele cluburi de lectură:

  1. Ernst Hemingwey - Fiesta 
  2. Paolo Coelho- Alchimistul
  3. Gabriel Garcia Marquez - Un veac de singurătate
  4. Irvin D. UYalom - Plânsul lui Nietzsche

Ce carte v-ar plăcea să discutați în cadrul clubului de carte? Așteptăm comentariile și mesajele voastre pe pagina noastră de Facebook - Cultivate.ro. Pe data viitoare!

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord