Un veac de singurătate - #ClubDeCarte

sâmbătă, 25 iulie ora 10:33

Nu-i prea târziu să vă povestesc cât de fain a fost clubul de carte #6 în cadrul căruia am discutat despre Un veac de singurătate. 

Am discutat atât de liber și de natural, încât poveștile s-au țesut de la sine pornind, desigur, de la capodopera lui Marquez. Trebuie să vă zic ca am stat si am tocat toate personajele - nu suna prea bine nu? :) Dar din ele ne-am luat inspirația, modele, stiluri de viață, de a reacționa, de a simți. De a fi om!

Personajul principal al acestui roman este o familie întreagă - familia Buendia, întemeiată de Jose Arcadio Buendia și de soția sa Ursula. De la ei, se nasc legături fericite sau nefericite, fiecare dintre copiii, nepoții, strănepoții sau stră-strănepoții mergând pe propriul drup intersectat întotdeauna cu viața și destinul familiei.

Cartea este o poezie, o poveste extraordinar de sensibilă, de plină, de întreagă. Cu ochii minții și ai sufletului vezi o constelație în care toți membrii familiei gravitează în jurul aceluiași punct: casa și familia din care provin.

Ideile tuturor participanților au fost minunate, agile și sensibile, iar discuția a fost o încântare. Ne-am bucurat împreună de câteva ore de discuții culturale și am descoperit cu plăcere idei și detalii ale romanului observate și simțite de fiecare dintre participanți în felul său. Iar acest lucru, consider, că a fost și este cel mai mare câștig.

La votul final, romanul lui Marquez a primit note excelente, iar fiecare participant a propus o carte pentru un viitor club de carte. Iată nominalizații:

  1. Te rog, ai grija de mama - Kyung Sook Shin
  2. 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru - Jordan Peterson
  3. 1984 - George Orwell
  4. Flori pentru Algernon - Daniel Keyes
  5. Omul care vedea dincolo de chipuri - Éric-Emmanuel Schmitt
  6. Portretul lui Dorian Grey - Oscar Wilde

Vă așteptăm cu drag la următorul club de carte Cultivate  - Micul Prinț joi, 13 iulie, ora 19:00, pe platfoma ZOOM

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord