A Christmas Carol - Charles Dickens

Data:
joi, 10 decembrie ora 19:00, cu Radu Cristian
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

A 12-a ediție a Clubului de Carte Cultivate are loc joi, 10 decembrie, ora 19:00, pe platforma ZOOM. Clubul va fi moderat de unul dintre colaboratorii noștri - Cristian Radu. 

Iată că am ajuns și în ultima lună a acestui an cel puțin interesant și provocator, în urma căruia am avut extrem de multe de învățat despre viață, oameni, evenimente și mai ales, despre noi înșine.

La acest club de carte citim o poveste extrem de celebră, de misterioasă și cu un mesaj puternic.

"A Chrismas Carol/Colind de Crăciun" este o nuvelă scrisă de autorul englez Charles Dickens despre un om morocănos și mizantrop și despre transformarea suferită de el după ce primește vizita a patru fantome în ajunul Crăciunului.

Cartea a fost publicată pentru prima oară la 19 decembrie 1843 cu ilustrații de John Leech, având un mare succes comercial și primind laudele criticilor.

Povestea a fost văzută ca o acuză la adresa capitalismului industrial al secolului al XIX-lea și a jucat un important rol în reinventarea acestei sărbători ca una de veselie în Marea Britanie și în America după o perioadă în care fusese sărbătorită într-o manieră solemnă și sobră.

"A Chrismas Carol/Colind de Crăciun" rămâne o nuvelă de succes, fiind mereu retipărită și constituind baza mai multor creații artistice cinematografice sau muzicale.

Vă așteptăm la clubul de carte care a ajuns deja la a 12-a ediție, să discutăm și să ne bucurăm despre și de literatură.

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord