Prințesa Bari - Hwang Sok-yong

Data:
joi, 07 ianuarie ora 19:00, cu Andreea Orbeanu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Legenda coreeană a prințesei Bari istorisește cum cea de-a șaptea fiica a unui rege este abandonată de părinți, dornici să aibă și un fiu. Însă, atunci când regele și regina se îmbolnăvesc, ghicitorii le spun că există o singură cale de salvare: fiica lor părăsită trebuie să caute apa vieții la marginea lumii și să le-o aducă.

Pornind de la această legendă, Hwang Sok-yong țese în paginile romanului său o poveste de viață grea din Coreea de Nord a anilor 1990, despre cum oamenii pot deveni fiare, despre supraviețuirea într-o lume chinuită de conflict. 

Eroina, cea de-a șaptea fată, primește de la bunica ei, o femeie-șaman, numele de Bari. Bunica este cea care o pregătește pe micuța Vari pentru calea cea lungă pe care o va străbate, învățând-o cu ajutorul poveștilor că nimic nu e inutil, că răbdarea reprezintă cheia supraviețuirii.

Deși copila nu înțelege mare lucru, va descoperi în China, la Londra și în multele locuri pe unde o mai poartă pașii, aievea sau în lumea viselor, înțelepciunea de a da timpului timp.

 

Sursa foto: www.filme-carti.ro

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord