Crimă și pedeapsă - F. M. Dostoievski

Data:
joi, 25 februarie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
15 locuri

Descriere

Crimă și pedeapsă este unul dintre cele mai faimoase romane scrise de autorul rus F.M. Dostoievski, fiind publicat pentru prima dată în ziarul intitulat „Mesagerul rus”. A apărut în 12 numere lunare, pentru ca mai apoi să fie publicat ca roman, fiind considerat una dintre cele mai cunoscute opere literare a tuturor timpurilor, cu influențe asupra romancierilor ce i-au urmat.

Romanul prezintă în prim plan drama lui Raskolnikov, un student care pune la cale uciderea și jefuirea unei bătrâne ce se ocupa cu cămătăria, pentru a-și rezolva problemele financiare, dar și din dorința de a-și demonstra lui însuși că este îndreptățit să o facă.

Etalând unele simptome de grandomanie, Raskolnikov se considera o persoană înzestrată cu calități deosebite, asemenea lui Napoleon. Ca om extraordinar, își simte justificată decizia de a ucide, încât nu se mai include în barierele morale ale oamenilor de rând. Cu toate acestea însă, imediat după săvârșirea crimei, protagonistul se îmbolnăvește și are remușcări cu privire la acțiunile lui. Romanul portretizează realizarea treptată a infracțiunii lui Raskolnikov și dorința lui crescândă de a se confesa. 

Etalon al romanului dostoievskian, Crima si pedeapsa nu are nevoie de vreo recomandare speciala din partea criticului, el se recomanda singur ca o capodopera a literaturii ruse si universale, receptata ca atare pretutindeni, alături de Don Quijote, Hamlet, Faust, Roșu și negru, Război și pace, Madame Bovary

Dacă și ție ți-a plăcut acest roman și îți dorești să discuți despre el cu alți pasionați ai literaturii, te așteptăm la clubul de carte Cultivate să stăm la o șuetă culturală! :)

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord