Divina comedie - Paradisul - Dante Aligheri

Data:
joi, 15 aprilie ora 19:00, cu Radu Cristian
Număr de locuri:
15 locuri

Descriere

Anul acesta comemorăm 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri, poet și filosof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu. Astfel, alături de prietenii de la Cercul de Studii Medievale din cadrul Universității București, ne-am propus să discutăm, pe parcursul a 3 întâlniri consecutive, cele 3 părți importante ale operei sale de căpătâi „Divina Comedie”.

Divina comedie (în italiană Divina Commedia), scrisă de Dante Alighieri în 1320, este din cele mai importante opere literare ale lumii. Textul cuprinde o viziune imaginară a vieții de apoi bazată pe viziune medievală, de secol XIV, a lumii.

Narațiunea este compusă din mai multe niveluri și cuprinde mai multe teme: călătoria sufletului după moarte, o descriere mecanismului justiției divine, călătoria lui Dante prin Iad, Purgatoriu și Răi, călătoria sufletului spre Dumnezeu, începând cu conștientizarea și respingerea păcatului (Infernul), urmată de penitență (Purgatoriul) și în final urcarea sufletului la Dumnezeu (Paradisul.

La ultima întâlnire, ajungem la finalul călătoriei lui Dante, Paradisul. Ajunși la sfârșitul călătoriei, asemeni lui Dante, vom trece de la analiză păcatelor, alături de Vergiliu, la analiza:

- celor patru virtuți cardinale (prudență, dreptate, tărie, cumpătare)

- a celor trei virtuți teologice (credință, speranță și caritate)

- a celor nouă niveluri ale raiului, alături de Beatrice.

Vom discuta ce simbolizează fiecare virtute, fiecare nivel și fiecare personaj întâlnit de Dante în ultima parte a călătoriei lui.

Dacă și tu ești pasionat de universul lui Dante Dante Alighieri și îți dorești să discuți despre opera sa, te așteptăm cu drag la clubul de carte Cultivate.

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

Pentru a te înscrie apasă pe butonul de mai jos.

Divina comedie - Paradisul - Dante Aligheri

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord