Divina comedie - Purgatoriul - Dante Aligheri

Data:
joi, 08 aprilie ora 19:00, cu Radu Cristian
Număr de locuri:
15 locuri

Descriere

Anul acesta comemorăm 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri, poet și filosof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu.

De aceea, ???̆???? ?? ????????? ?? ?? ?????? ?? ?????? ????????? ??? ?????? ??????????̆?̦?? ???????̦??, ne-am propus să discutăm, pe parcursul a 3 întâlniri consecutive, cele 3 părți importante ale operei sale de căpătâi „Divina Comedie”.

Divina comedie (în italiană Divina Commedia), scrisă de Dante Alighieri în 1320, este una dintre cele mai importante opere literare ale lumii. Textul cuprinde o viziune imaginară a vieții de apoi bazată pe viziune medievală, de secol XIV, a lumii.

Narațiunea este compusă din mai multe niveluri și cuprinde mai multe teme:

- călătoria sufletului după moarte

- o descriere mecanismului justiției divine

- călătoria lui Dante prin Iad, Purgatoriu și Rai

- călătoria sufletului spre Dumnezeu, începând cu conștientizarea și respingerea păcatului (Infernul), urmată de penitență (Purgatoriul) și în final urcarea sufletului la Dumnezeu (Paradisul).  

?? ? ????̆ ?̂???̂?????, ????????̆? ??̆??̆????? ???̆???? ?? ????? ?̂? ??????????. Vom afla ce înseamnă purgatoriul, atât din punct de vedere teologic, cât și din punct de vedere literar pentru această parte a textului.

Vom observă o altă perspectiva a păcatelor întâlnite în prima parte a textului (Infernul) și o nouă înțelegere a lor. Asemeni lui Dante, vom putea observă cum funcționează mecanismul purgatoriului în relație cu voință Divină. Asemeni primei întâlniri, vom discuta despre diferitele semnificații, personaje și teme ale acestei părți din opera.

Dacă și tu ești pasionat de universul lui Dante Dante Alighieri și îți dorești să discuți despre opera sa, te așteptăm cu drag la clubul de carte Cultivate.

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

Pentru a te înscrie apasă pe butonul de mai jos.

Divina comedie - Purgatoriul - Dante Aligheri

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord