Împăratul muștelor - William Golding

Data:
joi, 28 mai ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Publicul a votat și ne apucăm cu mult drag de citit. Cartea câștigătoare în urma votului este Împăratul muștelor a autorului britanic William Golding.

Subiectul cărții este centrat pe un grup de băieți britanici ce supraviețuiesc unei catastrofe aviatice. Aceștia sunt blocați pe o insulă pustie din mijlocul Oceanului Pacific și își pun la bătaie toate instinctele și cunoștințele pentru a putea supraviețui și pentru a se autoguverna.

Tematica romanului include tensiunile specifice din cadrul unui grup - munca în echipă și nevoia de individualitate -, lupta dintre rațiune și reacțiile pur emoționale și, evident, dintre moralitate și imoralitate.

Aventura vieții lor, o nouă reinterpretare a popularului roman Robinson Crusoe, departe de lumea plină de reguli a adulților, se transformă într-un coșmar ucigător de vise: ura ia locul inocenței și crima ia în stăpânire o lume fără ghidaj, fără o busolă.

Împăratul muștelor este primul roman publicat al autorului britanic și a văzut lumina tiparului în anul 1954. În ciuda faptului că nu a avut un succes răsounător la lansare (în Statele Unite s-au vândut mai puțin de 300 de exemplare înainte de 1955) a devenit destul de rapid un bestseller. 

Acest roman a fost ecranizat de trei ori:

  • Lord of Flies (1963) - regizat de Peter Brook
  • Alkitrang Dugo (1975) - un film filipinez, regizat de Lupita A. Concio
  • Lord of Flies (1990) - regizat de Harry Hook

Pe scena teatrului românesc, spectacolul Împăratul muștelor a fost pus în scenă de artiștii Teatrului Excelsior din București. Spectacolul este realizat în regia lui Tudor Lucanu. 

Sperăm că v-am stârnit curiozitatea și că o să acordați o șansă acestei frumoase lecturi, cu subiecte foarte actuale, bune pentru reflecție. Vă așteptăm cu drag la club de carte pe data de 28 mai, de la ora 19:00, pe ZOOM. Pe data viitoare! 

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord