Maestrul și Margareta - Mihail Bulgakov

Data:
joi, 05 noiembrie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

A zecea ediție a Clubului de Carte Cultivate are loc joi, 5 noiembrie, ora 19:00, pe platforma ZOOM.

Cartea despre care vom discuta este „Maestrul și Margareta”- un roman al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Cartea a fost publicată în anul 1966, în limba rusă și este considerat de mulți critici literari drept unul dintre cele mai valoroase romane ale secolului al XX-lea.

Romanul are ca subiect o vizită a diavolului în Uniunea Sovietică. Unul dintre planurile romanului au loc în Moscova anilor 1930, care primeșe vizita Satanei, deghizat ca "profesorul" Woland, un misterios gentilom "magician" de origini misterioase. Alaiul acestuia este alcătuit din Koroviev/Fagotto, motanul Behemoth, asasinul Azazello, Abadonna și vrăjitoarea Hella. Dezastrul provocat de acest grup vizează elita literară, împreună cu sindicatul MASSOLIT.

Pe un plan alternativ, se desfășoară în Ierusalim, pe vremea lui Ponțiu Pilat, evenimentele descrise de Woland în discuția sa cu Berlioz și oglindite în paginile romanului Maestrului. Este vorba de judecata lui Pilat din Pont asupra lui Yeshua Ha-Nozri, recunoașterea unei afinitati și a unei nevoi spirituale fata de Yeshua și acceptarea ezitanta, dar resemnata - din partea lui Pilat - a executarii lui Yeshua.

Dacă ai citit această carte, dacă ți-a plăcut sau nu, sau dacă te-am făcut curios/curioasă, hai la clubul de lectură Cultivate. Ne întâlnim o dată pe lună, joia, de la ora 19:00, (momentan) pe ZOOM. Participarea este GRATUITĂ, iar numărul limită de participanți este 10.

Te așteptăm cu drag! Bucură-te de lectură! :)

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord