Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Data:
joi, 18 iunie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Pentru ediția #5 a clubului de carte Cultivate propunem un roman care te ține cu sufletul la gură, într-un vârtej nebunesc al vieții, al petrecerilor și al celebrului vis american.

Romanul Marele Gatsby / The Great Gastby al autorului american F. Scott Fitzgerlad este un roman modern, plin de fervoare, care ilustrează cu succes extravaganța și excesul societății americane din epoca Jazz-ului. Fitzgerald este unul dintre membrii notabili ai generației pierdute - tinerii morți, răniți sau traumatizați în urma participării la Primul Război Mondial.

Povestea romanului se învârte în jurul lui Nick Carraway, un tânăr fascinat de visul american, ce a ales să se mute la New York pentru a avea succes. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, abia ieșită din drama Primului Război Mondial, Nick împărătșește povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby.

Gatz, nebun după mirajul iubirii față de Dasy Buchanan, își schimbă viața cu totul, devenind din student la Oxford, un gangster, traficant de băuturi alcoolice și apoi milionar. Iubirea sa pentru Dasy nu se va împlini, în urma acesteia rămânând povestea demnă de Don Quijote a Marelui Gatsby - o iluzie, o luptă inutilă, un nesfârșit și obositor American dream.

Din punct de vedere tematic, romanul punctează 3 subiecte largi:

  • Iubirea neîmplinită
  • Indiferența oamenilor bogați
  • Dezamăgirea autorului față de societate în care trăiește

Romanul Marele Gatsby a aparut în anul 1925 și este considerat unul dintre capodoperele literare ale anilor ’20. În 2013, romanul a fost ecranizat, avându-i în rolurile principale pe Leondardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire și Joel Edgerton.

Dacă ți-am stârnit interesul, te așteptăm și pe tine la clubul de carte Cultivate! Cu mult drag și multă voie bună! Pe data viitoare! :) 

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord