Micul Prinț - Antoine de Saint-Exupéry - EDIȚIE SPECIALĂ

Data:
joi, 03 septembrie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

Micul Prinț este tare onorat de atenția pe care i-ați oferit-o cu toții și își dorește să împărtășească gândurile sale cu absolut toți. De aceea, ne vom revedea cu el la început de toamnă, într-un moment al schimbărilor atât în natură, cât și în noi înșine.

Clubul de carte special - Micul prinț vine în întâmpinarea celor care au dorit să participe la prima ediție, dar, din considerente de spațiu, nu a fost posibil. 

Echipa Cultivate vă așteaptă cu drag să stăm de vorbă despre aventurile acestui personaj atât de iubit la nivel internațional - populat atât printre copii, cât și printre oamenii mari.

INFORMAȚII GENERALE

„Micul prinț”- un roman al scriitorului și aviatorului francez Antoine de Saint-Exupéry. Această carte a apărut inițial în limba engleză și apoi în limba franceză și este a patra cea mai tradusă carte din lume, fiind votată cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța. „Micul Prinț” este una din cele mai răspândite cărți din lume, a fost tradusă în trei sute șaizeci și una de limbi, inclusiv în Braille.
 

DESPRE CARTE:

După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Saint-Exupéry s-a fost exilat în America de Nord. În mijlocul unei răsturnări personale și a lipsei de sănătate, el a produs aproape jumătate din scrierile pentru care este amintit, inclusiv o poveste despre singurătate, prietenie, iubire și pierdere, sub forma unui mic prinț ajuns pe Pământ.

Micul Prinț este o poveste poetică, cu ilustrații în acuarelă făcute de autor, în care un pilot naufragiat în deșert întâlnește un tânăr prinț căzut pe Pământ de pe un mic asteroid. Povestea este filosofică și include critici sociale, remarcând ciudățenia lumii adulte.

Deși în aparență este stilizată ca și o carte pentru copii, Micul Prinț face câteva observații despre viață și despre natura umană. Ceea ce o face extrem de specială, de sensibilă și de actualitate pentru orice om, din orice loc al acestei lumi.

Dacă ai citit această carte, dacă ți-a plăcut sau nu, sau dacă te-am făcut curios/curioasă, hai la clubul de lectură Cultivate. Ne întâlnim o dată pe lună, joia, de la ora 19:00, (momentan) pe ZOOM. Participarea este GRATUITĂ, iar numărul limită de participanți este 10.

Te așteptăm cu drag! Bucură-te de lectură!

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord