Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde

Data:
joi, 08 octombrie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
10 locuri

Descriere

O nouă ediție a clubului de carte Cultivate, o nouă bucurie! 

Cartea despre care vom discuta în această ediție este „Portretul lui Dorian Gray”- un roman al scriitorului englez Oscar Wilde. Acest roman este singurul roman terminat al lui Oscar Wilde și este una dintre cele mai cunoscute opere ale sale și o lectură extrem de importantă a literaturii universale.

Romanul a fost publicat pentru prima dată în 1890 în revista Lippincott's și republicat în 1891, într-o variantă revizuită și extinsă de Wilde, care a eliminat anumite pasaje controversate și a adăugat 7 capitole și o prefață aforistică.

 

DESPRE CARTE:

„Vrei sa ştii marea dramă a vieţii mele? E că mi-am pus geniul în viaţă, iar în opere mi-am pus doar talentul!" (Andre Gide, Amintiri despre Oscar Wilde, apud. Oscar Wilde, De Profundis, editura Allfa Paideia, Bucuresti, 1996, pag. 8).

Basil Hallward pictează într-o zi portretul tulburător al lui Dorian Gray, un tânăr cu o înfățișare ieșită din comun. Însă, odată cu trecerea timpului, tânărul din tabou îmbătrânește, pe când modelul lui, Dorian cel real, rămâne neschimbat. Acțiunea romanului urmărește tumultul vieții acestui personaj, cu un destin tragic și extrem de popular pentru cititorii multor generații.

Dacă ai citit această carte, dacă ți-a plăcut sau nu, sau dacă te-am făcut curios/curioasă, hai la clubul de lectură Cultivate. Ne întâlnim o dată pe lună, joia, de la ora 19:00, (momentan) pe ZOOM. Participarea este GRATUITĂ, iar numărul limită de participanți este 10.

Te așteptăm cu drag! Bucură-te de lectură! 
 

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord