...Să ucizi o pasăre cântătoare - Harper Lee

Data:
joi, 28 ianuarie ora 19:00, cu Mădălina Haiducu
Număr de locuri:
3 locuri

Descriere

Să ucizi o pasăre cântătoare / To kill a Mockingbird a autoarei americane Harper, publicat în 1960 spune povestea unei întâmplări dramatice declanșate într-un orășel sudist American atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie alba. Romanul este cunoscut în rândul literaturii contemporane pentru tonul cald și pentru umor, în ciuda problematicii grave pe care o tratează – cu subiecte precum violul, discriminarea, inegalitatea rasială.

Personajele romanului sunt construite extraordinar, reprezentând figuri moralizatoare pentru mulți citator și modele de integritate pentru toți cei care activează în domeniul juridic. Un critic explică impactul romanului scriind „În secolul al douăzecilea, …Să ucizi o pasăre cântătoare este poate cea mai citită carte despre rasă în America, iar protagonistul ei, Atticus Finch, cea mai persistentă imagine de ficțiune a eroismului rasial”.

Romanul a avut un succes imediat, câștigând Premiul Pulitzer și a devenit o piesă clasică a literaturii americane moderne. Acțiunea și personajele sunt inspirate din observarea de către autoare a familiei și vecinilor ei, precum și a unui eveniment ce a avut loc în orașul ei natal, în 1936, pe când ea avea 10 ani.

Dacă și ție ți-a plăcut acest roman și ai dori să discuți despre el alături de alți pasionați de lectură, te așteptăm cu drag la Clubul de carte Cultivate. Alături de o ceașcă de ceai, de ciocolată caldă sau, de ce nu, de un pahar de vin, discutăm relaxat și cu multă bucurie despre marile capodopere literare ale lumii.

 

Clubul de carte

Te așteptăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, alături de oameni la fel de pasionați de lectură, să stăm de vorbă și să dezbatem ce ne-a plăcut sau ce nu ne-a plăcut la scriitura propusă. Avem ciocolată, ceai și cafea. Hai și tu!

În acest moment nu se mai fac înscrieri la acest atelier.

Abonare

Fii primul care află de ofertele noastre.

Cookies

Site-ul Cultivate.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra politicii de confidențialitate.

Sunt de acord